Ullstrumpor mohair merino alpacka

Vi tillverkar våra slitstarka ullstrumpor av mohair, merinoull och alpacka. Ull är det naturliga sättet att hålla fötterna varma och sköna. Du slipper lukt och fukt. Prova själv. Vilken blir din favorit?
Mohairstrumpor och mohairsockar är fötternas bästa vän. Om du vill ge dem det allra bästa skall du välja mohair. Förutom komforten av mjuka silkeslena ullfibrer, får du en produkt som är betydligt slitstarkare jämfört med andra typer av ull. Dessutom är mohairen vi använder helt obehandlad. Mohair tovar sig inte lika lätt som andra ullfibrer och kan därför tvättas i högre temperaturer, utan att bli förstörd. Den behöver ingen behandling för att tålas att tvättas i maskin. Våra strumpor med mohair är Boge, Visby, Rute, Hemse, Gothem, Slite och barnstrumpan Bunge.
Merinoullens egenskaper liknar mohairen, men den är tyvärr inte lika slitstark. Våra merino-strumpor håller bra, om än inte lika bra som mohair. Den merinoull vi använder är superwash-behandlad för att kunna tvättas i fintvätt 40 grader. Våra strumpor med merinoull är Roma, Ekeby och Levide (innehåller även alpacka)
Alpackafibern är mjuk och skön, men tovar lätt ihop sig. Det har vi utnyttjat genom att endast använda den till frottéstickning i sulan. På så sätt påverkar det inte storleken på strumpan när materialet krymper. Alpackan bildar en tovad sula i strumpan. Vår Levide-strumpa är en favorit hos många. Perfekt för kalla/dragiga golv och vinteraktiviteter. Den är även populär till vandring.
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen